Objave na blogu od '2024'

Vodič za izbor mehaničara
Pronalaženje pouzdanog mehaničara koji može obaviti rutinsko održavanje, ali i riješiti velike probleme, glavni je prioritet za svakog vozača. U suštini, odlazak kod mehaničara je kao odlazak kod ljekara – ne volite da ga vidite (vaš ljekar to vjerovatno i zna), ali obojica znate da morate redovno ići na preglede kako biste sačuvali zdravlje. Isto važi i za vaš automobil, kojem svakako želite produžiti vijek. Paradoksalno, zanimanje auto-mehaničara ne spada u red najcjenjenijih, uprkos tome što ima ogroman uticaj na vašu sigurnost, sigurnost vaše porodice, kao i na lične finansije. Dobar majstor vam može dugoročno uštedjeti mnogo novca, ali nije uvijek lako dođi do njega.
Ispušni sistem automobila
Ispušni sistem funkcionira kao sistem sačinjeno od nekoliko povezanih komponenti koje sakupljaju ispušne plinove iz cilindara motora i uklanjaju štetne materije dok istovremeno amortiziraju zvučne valove (buku) i ispuštaju ispušne plinove dalje od vozila, odnosno od vozača i putnika. Vozilo s neispravnim ispušnim sistemom pokazivat će probleme kao što su povećana potrošnja goriva, pojava šumova i drugih zvukova iz ispušne cijevi, nagomilavanje opasnih plinova u putničkom prostoru, pojava neprijatnog mirisa (npr. miris pokvarenih jaja) itd.
Novogodišnja obećanja za vozače
Nova godina, novi počeci, nova obećanja. Sigurno ste već napravili spisak novogodišnjih želja i odluka koje se tiču poboljšanja zdravlja i općeg načina života, ali jeste li se sjetili svog automobila? Naša vozila su dio naše porodice; lojalni i vjerni saputnici na putu do škole i posla, planina i mora kada idemo na odmor, kao i nogometnih terena, tržnih centara i prodavnica prehrambenih proizvoda vikendom. Međutim, četvorotočkaši iziskuju mnogo pažnje i održavanja da bi radili bez problema i bili u dobroj formi za naredne zadatke.
Kako voziti po hladnom vremenu
Zimski dani su kao stvoreni za ljenčarenje pod dekom uz toplu čokoladu i omiljene TV serije i filmove. Međutim, u nekom trenutku moramo skupiti hrabrost da izađemo napolje i suočimo se s oštrim zubima njenog veličanstva Zime, koja ne štedi ni nas ni naše četvorotočkaše. „Dosadili ste već s tom zimom“, reći ćete, ali budući da se tokom tog godišnjeg doba drastično povećava učestalost saobraćajnih nezgoda i najčešćih kvarova na vozilima, iskoristit ćemo i ovu priliku da se podsjetimo na neke važne stvari u vezi s ponašanjem za volanom i odgovarajućim održavanjem automobila.
Zima, zima e pa šta je
Kako se hladno vrijeme brzo približava, a s njim pod ruku stižu i povećani troškovi života, u prvi plan stavljamo neke od ideja za uštedu novca dok se kotrljamo na četiri točka, rastrzani između porodičnih i poslovnih obaveza i planova za predstojeću sezonu odmora. Ovi savjeti pokrivaju širok spektar problema s kojima biste se mogli suočiti kao vozač ove zimske sezone – kao i neke dodatne trikove za uspješno rješavanje svakodnevnih problema koje donose nepovoljni vremenski uslovi.

Trebate pomoć, preporuku ili savjet?

https://www.autohub.ba/images/uploaded/treba-vam-pomoc_1000.jpeg

Konsultirajte se i naručite telefonom

Zatražite personaliziranu ponudu
Tim stručnih konsultanata će vam veoma rado pomoći da napravite pravi izbor za svoje vozilo. Naše dugogodišnje iskustvo u prodaji auto dijelova pomoći će vam da riješite sve dileme.
Nazovite nas svakog radnog dana
od 8:00 do 18:00 i subotom od 8:00 do 16:00.
Svi automobilski dijelovi na jednom mjestu: amortizeri, filteri, plivajući zamajac, motorna ulja, set kvačila, letva volana, alternator i drugi rezervni dijelovi za vaš automobil. Savremena internetska prodavnica automobilskih dijelova, alata i opreme nudi najširi dijapazon dijelova i cijena kroz efikasno pretraživanje najboljih rezervnih dijelova za vašeg četvorotočkaša, po pristupačnim cijenama, uz besplatnu isporuku. Na pravom ste mjestu!